Όχι, μην γίνεις το θύμα κανενός!

2021-06-07 23:40

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Ανάμεσα μας θα υπάρχουν πάντοτε οι ανθρωπόμορφες "ύαινες» που διψούν να ξεσκίσουν την ψυχή μας. Στέκονται συχνά βουβές σαν παρατηρητές κι άλλοτε κάνουν ντόρο στο πέρασμα τους. Καθυστερημένα συχνά συνειδητοποιείς πόσο έξω είχες πέσει ,πόσο πολύ δεν έβλεπες το προφανές!

Διαπραγματεύτηκες την ευτυχία σου ,αντάλλαξες μια χούφτα χαμόγελα με μύρια ,αλμυρά δάκρυα. Ήσουν δεσποινιδούλα κι αισθανόσουν ηλικιωμένη καθώς το ταίρι που επέλεξες δεν σε σεβάστηκε ποτέ .Κάποιοι σου πιπίλισαν το μυαλό πως η απόλαυση σε αυτή την ζωή είναι αδίκημα κι έσκυψες το κεφάλι αδιαμαρτύρητα .Έκατσες σε τραπέζι με εκείνους που πίσω από την πλάτη σε χλεύαζαν με εκείνους που σου έσκαβαν το λάκκο .Ζούσες σε μια αυταπάτη πιστεύοντας πως ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκες σε αγαπούσε ενώ στην ουσία πουλούσε στην ξεφτίλα κάθε συναίσθημα σου .

Η είσοδος στην ευτυχία μοιάζει συχνά φραγμένη ,δίχως δυνατότητα πρόσβασης .Συχνά τα παρατάς και ψάχνεις παρηγοριά σε εφήμερους έρωτες στο ποτό και σε ουσίες .Φουντώνει μέσα σου η αδικία ,το γιατί φέρονται έτσι το γιατί είναι αλλεργικοί στο αυθεντικό και καλοσυνάτο ;

Μην αφήνεσαι όμως μην! Άσε την ψυχή σου να γελάσει και πάλι γάργαρα το είναι σου ευχάριστα να γαργαλίσει! Και ξέρεις κάτι ;Κατόρθωμα δεν κάνει αυτός που θεωρεί ότι έχει εξουσία να ποδοπατά τον άλλον .Κατόρθωμα κάνει αυτός που με την δύναμη που διαθέτει γλύφει τις πληγές του κι αγέρωχα συνεχίζει τον δρόμο του αδιαφορώντας πλέον για κάποια "παλικάρια «της συμφοράς .

Όχι μην γίνεσαι το θύμα κανενός! Οι λιακάδες της ζωής σε περιμένουν ,απλά καμιά φορά τις σκεπάζει η καταχνιά!