CJ Mirror: «Σκοπός ενός καλού dj είναι να επιτύχει μία μοναδική βραδιά στο κοινό του»

2015-11-17 12:06

Συνέντευξη: Μαίρη Κάντα

 

«Dj» είναι η συντομογραφία για τον «dee jay» που αντιπροσωπεύουν τις λέξεις «Disc Jockey» (ιππέας δίσκων). Ο dj CJ Mirror, κατά κόσμο Παναγιώτης Μήτσιου στη συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στο best-news.gr μίλησε για την απόφαση του να ασχοληθεί με το djing και την μουσική καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως freelance dj. Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Όπου πήγαινα το πρώτο πράγμα που με ρωτούσαν ήταν το πού δούλεψα και όχι εάν γνώριζα το επάγγελμα ή έστω να μου δώσουν την ευκαιρία να με ακούσουν.»Ακόμα ο ίδιος αποκάλυψε τα μυστικά ενός καλού dj.

 

Μίλησε μας λίγο για σένα, για να σε γνωρίσουμε καλύτερα


Είμαι ο Cj Mirror κατα κοσμον Μήτσιου Παναγιώτης, είμαι 32 χρονων και μεγάλωσα στηνόμορφη Καλαμπάκα όπου βρίσκεται στους πρόποδες των μοναδικών Μετέωρων  και το καλοκαίρι του 1999 κατάλαβα με τι θέλω να ασχοληθώ στη ζωή μου.Σε  μικρότερη ηλικία ο πατέρας μου είχε πει οτι το να κάνεις αυτό που αγαπάς ως δουλειά για να ζήσεις είναι ευλογία και ομολογώ ότι τότε δεν το πολύ καταλαβα,αν και δεν άργησε και πολύ η στιγμή να καταλάβω ακριβώς τι εννοούσε.

 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το djing ;

Το κύριο ερέθισμα για να ξεκινήσω την μουσική ήταν ο μεγάλος μου αδερφός όπου την εποχή του ΄90 με έβαζε κρυφά από τον πατέρα μου πάνω στα πικ απ, μιας και τότε τύγχανε να διατηρεί κεντρικό club στη πόλη, προσπαθώντας να κατανοήσω πως δούλευαν τα βιννύλια και τι ακριβώς έπρεπε να κάνω. Έτσι λοιπόν, το 1999 δημιουργήσαμε το πρώτο μας μπαράκι όπου ξεκινήσαμε τον δικό μας αγώνα σε αυτό που λέγεται νυχτερινή διασκέδαση ή όπως το λέω εγώ «νυχτερινή απόδραση». Το 2004 μεταφερθήκαμε σε νέο χώρο όπου εκεί πλέον τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά, φτιάχνοντας ένα music bar μέσα από το οποίο πέρασαν και διασκέδασαν άτομα σχεδόν από όλο τον κόσμο, Ιταλία, Βέλγιο, Κύπρος, Γαλλία, Αγγλία, Πουέρτο Ρίκο, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, ΗΠΑ και φυσικά από Έλληνες επισκέπτες της πόλης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσω σε ένα επίπεδο όπου μπορούσα να παίξω την κατάλληλη μουσική αναλόγως την εθνικότητα που ήταν στον χώρο μας.

 

Και στη συνέχεια τι έγινε;

Το 2012 αποφάσισα ότι έπρεπε να αλλάξω πορεία και να γνωρίσω καινούριες εμπειρίες και καταστάσεις κλείνοντας το μαγαζί και βγαίνοντας για πρώτη φορά ως freelance dj. Δεν άργησε βέβαια να έρθει η απογοήτευση μιας και διαπίστωσα ότι όπου πήγαινα το πρώτο πράγμα που με ρωτούσαν ήταν το πού δούλεψα και όχι εάν γνώριζα το επάγγελμα ή έστω να μου δώσουν την ευκαιρία να με ακούσουν. Άρχισα να βλέπω, ότι εάν ήθελα να επιβιώσω ίσως έπρεπε να εγκαταλείψω αυτό το όνειρο και να βρω μία άλλη δουλειά. Δεν το έβαλα όμως κάτω και ενώ έπιασα άλλη δουλειά, συνέχισα να ψάχνω ακόμα για μαγαζί όπου θα κάλυπτε τις προσδοκίες μου. Τρία χρόνια μετά και ο μέχρι τώρα απολογισμός μου είναι να έχω καταφέρει και να έχω συνεργαστεί με μαγαζιά στην πόλη μου Καλαμπάκα, στα όμορφα Τρίκαλα, στην χαοτική αλλά ξεχωριστή Αθήνα  και στην μοναδική Σαντορίνη και συνεχίζω γεμάτος όρεξη και καινούριες ιδέες το όμορφο αυτό ταξίδι.

 

Ποια είναι τα μυστικά ενός καλού dj;

Τα μυστικά ενός καλού dj πιστεύω ότι είναι η αγάπη για την μουσική και αυτού που καλείται να κάνει, να μπορέσει να πιάσει τον παλμό του κόσμου, όπως και  να καταφέρει την εναλλαγή συναισθημάτων κατά το πέρας της βραδιάς. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο σκοπός του είναι να επιτύχει μία μοναδική βραδιά στο κοινό του και όχι να κλείνεται στον κόσμο του και να παίζει για τον ίδιο και τον εγωισμό του.

Με τι μουσικά ακούσματα μεγάλωσες;

Είμαι από τις τυχερές γενιές όπου μεγάλωσαν με ακούσματα των 80’ & 90’s ακούσματα disco, rock, reggae και τα κλασσικά beat από τους Tina Turner, Ace of Base και D. Ramirez έως Bob Marley και Faithless. Πραγματικά δεν μπορώ να χωρέσω σε μία πρόταση καλλιτέχνες και γκρουπ εκείνης της εποχής όπου πλημμύρισαν με επιτυχίες και αξέχαστα τραγούδια που ακόμα και τώρα λίγο πολύ όλοι ξέρουν να σιγοτραγουδήσουν.

 

Με ποιο τραγούδι έχεις συγκινηθεί πολύ και γιατί;

 Με το τραγούδι «See you again» του Wiz Khalifa. Επειδή μιλάει για το πόσο σημαντική είναι η οικογένεια και μου θυμίζει τον αδικοχαμένο αδερφό μου που έχασα πριν δύο χρόνια.

Έχει συμβεί κάτι ακραίο κατά την διάρκεια της δουλειάς σου; Αν ναι, τι;

Ναι έχει συμβεί όταν μία μεθυσμένη κοπέλα δεν με άφηνε να σταματήσω να παίζω, ενώ η βραδιά είχε δει τον ήλιο και το μαγαζί άδειαζε. Προκάλεσε σύγχυση όταν αποφάσισε να πετάξει το ποτήρι της στην κοντινότερη τζαμαρία με αποτέλεσμα να την βγάλουν έξω κάπως άτσαλα.

 

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου djs και παραγωγοί;

Tiesto,David Guetta,Avicii,Martin Garrix,Alesso,Dimitri Vegas & Like Mike,Playmen

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι; 

Χμμ, δύσκολο να διαλέξω μόνο ένα αγαπημένο αλλά θα πω το "silence delerium feat. sarah mclachlan (Tiesto Mix) 

Ποιο είδος μουσικής σε χαλαρώνει;

 Ίσως φανεί περίεργο αλλά η electro με χαλαρώνει όταν αυτό χρειαστεί. 

 

Πώς διασκεδάζεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

Οπότε βρίσκω  λίγο ελεύθερο χρόνο ασχολούμαι με το motocross ή βγαίνω στο βουνό για περπάτημα.

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου τραγουδιστής;

Θα πω Έλληνα τραγουδιστή και είναι ο Ηλίας Βρεττός.

 

Τέλος, πως φαντάζεσαι την ζωή σου, δέκα χρόνια μετά;

Δεν ξέρω πως θα είναι αλλά αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι πως ότι και να γίνει η μουσική θα είναι μες στην ζωή μου...Αλήθεια δεν μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς μουσική.

                                                 

                                   Η σελίδα στο Facebook που μπορείτε να βρείτε τον Παναγιώτη Μήτσιου είναι:www.facebook.com/mitsioupanagiotis/?fref=ts