Παράταση παίρνει το "Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα"

2018-02-06 12:09
 
«Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» και η παράσταση με την τριλογία του Ευγένιου Ο΄Νιλκαι την υπογραφή του Γιάννη Χουβαρδά, παίρνει παράταση, λόγω αυξημένης ζήτησης. Η τελευταία σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου - μια που η θητεία του ολοκληρώνεται τον προσεχή Μάιο, στέφεται με μεγάλη επιτυχία τόσο ποιοτική όσο και εμπορική. Κι ενώ ήταν να ολοκληρωθούν οι παραστάσεις στις 28 Απριλίου, το «Πένθος» επιστρέφει μετά το Πάσχα και θα συνεχίσει ως τις 19 Μαΐου.
 
Απόγευμα Κυριακής, λίγο πριν από τις 5, και στη γωνία των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Μενάνδρου παρατηρείται συνωστισμός. Στην Κεντρική Σκηνή του Τσίλερ δεν πέφτει καρφίτσα. Οσοι δεν έχουν εισιτήριο περιμένουν στο ταμείο για ακύρωση. Μάταια. Ουδείς ακυρώνει και μένουν απογοητευμένοι. Η παράταση που δόθηκε θα τους επιτρέψει να παρακολουθήσουν το «Πένθος…».  
 
Δικαιολογημένο το ενδιαφέρον του κοινού, μια που το έργο του Ο΄Νιλ ευτύχησε στα χέρια του Γιάννη Χουβαρδά. Με μια σύγχρονη σκηνοθετική αντίληψη, δίχως ωστόσο να του στερήσει την κλασική του διάσταση, η παράσταση κερδίζει σε πολλά επίπεδα. Ερμηνευτικά, το ζευγάρι μάνας και κόρης, της  Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη και της Μαρίας Πρωτόπαππα, αποτελεί ένα από τα κορυφαία θεατρικά γεγονότα της σεζόν. Μαζί με την αρωγή ενός εξαιρετικού θιάσου: ο Χρήστος Λούλης είναι ο Οριν, ο γιος, ο Ακύλλας Καραζήσης ο πατέρας, Εζρα Μάνον, ο Γιώργος Γάλλος ο μοιραίος εραστής και ο Χρήστος Στέργιογλου, ο πιστός οικονόμος της οικογένειας καθώς και τα δύο νεότερα παιδιά, ο Αργύρης Πανταζάρας και η Γιούλικα Σκαφιδά. Με προεξάρχουσα τη Θέμιδα Μπαζάκα, η τετράδα των «θεατών - σχολιαστών» αποτελούμενη και από τους Χάρη Τσιτσάκη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Γιώργο Κοτανίδη, υποστηρίζει πλήρως το παιχνίδι που κάνει ο σκηνοθέτης, κερδίζοντας τελικά το στοίχημα. Στα συν της παράστασης τα κοστούμια καθώς και το μουσικό κομμάτι που προκαλεί μια υπόγεια συγκίνηση, ενώ η τρίωρη διάρκεια - μιας τριλογίας, με διάλειμμα,- έρχεται να ολοκληρώσει την επιτυχημένη συνταγή… Μπράβο!!!
 
Info:
Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Κυριακή στις 17.00, και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20.30
 
Πηγή: tovima.gr