Παρνασσός: Επανήλθαν στις δύο κατασκηνώσεις τα παιδιά που είχαν μεταφερθεί στην Αμφίκλεια

2019-07-11 14:15

Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς των μικρών κατασκηνωτών από την Αμφίκλεια και πάλι στις δύο κατασκηνώσεις στον Παρνασσό ολοκληρώθηκε το θρίλερ που εξελίχθηκε όλη τη νύχτα στην Αμφίκλεια.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, καήκαν συνολικά 30 στρέμματα και η πυρκαγιά προήλθε από κεραυνό, αλλά η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και κατοίκων της περιοχής απέτρεψε τα χειρότερα.

Οι επίγειες δυνάμεις πρόλαβαν την πυρκαγιά όταν αυτή ξεκινούσε και περιόρισαν τις καταστροφικές συνέπειες.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 2:00 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν δύο κατασκηνώσεις.

Συγκεκριμένα, 134 παιδιά από την κατασκήνωση των χριστιανικών μαθητικών ομάδων μεταφέρθηκαν στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αμφίκλειας, ενώ άλλοι 124 πρόσκοποι μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο, όπου παρέμειναν το βράδυ, και το πρωί μεταφέρθηκαν εκ νέου στις κατασκηνώσεις.

Στο μεταξύ, άλλη μια πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα σε ελατοδάσος στην κορυφογραμμή του Καλλιδρόμου, κοντά στο χωρίο Μενδενίτσα, η οποία προήλθε και αυτή από κεραυνό.

Η περιοχή είναι δύσβατη και γι’ αυτό η προσέγγιση είναι εφικτή μόνον από πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Τα δύο PZL δεν μπορούν να απογειωθούν από το αεροδρόμιο της Λαμίας για να κάνουν ρίψεις νερού, αφού δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, και γι’ αυτό προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο πεζοπόρα τμήματα.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στο χωριό Δίβρη, η οποία χθες έφτασε στις αυλές των σπιτιών, όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να ελέγξουν τις αναζωπυρώσεις.

Η πτώση της έντασης των ανέμων και οι συχνές παρεμβάσεις των επίγειων δυνάμεων δεν άφησαν περιθώρια στην ανάπτυξη της φωτιάς και πλέον είναι θέμα χρόνου να τεθεί υπό έλεγχο.

Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκε σήμερα το πρωί άλλη μια πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει παράλληλα με εκείνη της Δίβρης, λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα, στο μοναστήρι της Αγίας Άννας.

 

 Πηγή:in.gr