Πεθερούλα μου μην ξαναπέσεις σε κώμα!

2019-01-21 10:33

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγραφέας)

Η Φανή είχε αργήσει να σηκωθεί από το κρεβάτι, αλλά τι την ένοιαζε; Ο άνδρας της έλειπε σε κάποιο μακρινό επαγγελματικό ταξίδι οπότε δεν είχε να δώσει αναφορά σε κανέναν. Αφού φόρεσε το κομψό ρομπάκι της πήγε στην κουζίνα όπου την περίμενε το νέο τάμπλετ της. Μπορεί να έτρωγε επί μία εβδομάδα μόνο ρύζι αφού είχε χαλάσει τις οικονομίες της για να το αποκτήσει, ωστόσο άξιζε την κάθε δεκάρα. Μα τι εφαρμογές ήταν αυτές, τι φίλτρα για τις σέλφι, πραγματικό όνειρο! 

Την ώρα που φρυγάνιζε δύο φέτες του τοστ άκουσε τον χαρακτηριστικό ήχο ειδοποίησης στο φέις μπουκ. Κουνώντας τσαχπίνικα τους επικίνδυνα στρογγυλεμένους γοφούς της έτρεξε να πάρει «αγκαλιά» το τάμπλετ. Ήταν σίγουρη πως κάποιο «καλό κομμάτι» θα επιθυμούσε διαδικτυακή φιλία μαζί της αφού η με χίλια δυό φίλτρα επεξεργασμένη φωτογραφία που είχε στο προφίλ έκανε την Αντζελίνα Τζολί να φαντάζει κακάσχημη δίπλα της! Το αίμα της πάγωσε,οι φέτες έγιναν κάρβουνο, το τάμπλετ παραλίγο να γίνει χίλια κομμάτια. 

«Όχι αυτό δεν μου συμβαίνει, δεν είναι δυνατόν!» ψιθύρισε. 

Η πεθερά της η κυρά -Μαρουσώ βρισκόταν εδώ και μήνες σε οίκο ευγηρίας και μάλιστα σε πολύ κακή κατάσταση, πώς ήταν λοιπόν σε θέση να έχει διαδικτυακή παρουσία; Μα δεν είχε πέσει σε κώμα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, γεγονός που γαλήνεψε την ψυχή της Φανούλας; Ποιός της είπε να «ξυπνήσει» τόσο σύντομα και κυρίως ποιός της είπε να την ενοχλήσει στο φέις μπουκ; Θα την αγνοούσε,ω ναι αυτό θα έκανε! Σιγά μην της έδινε σημασία, τι θα μπορούσε εξάλλου να της κάνει; 

Οι μέρες περνούσαν και η πεθερά της που είχε ήδη καταλάβει πως η νύφη την έγραφε κανονικότητα σκαρφιζόταν ολοένα και πιο ευφάνταστα ψευδώνυμα για να την παγιδεύσει, από «Όαση στην έρημο» ως «Μπραντ Πιτ ,ο αυθεντικός»! Κι ενώ η Φανή είχε εκνευριστεί με όλο αυτό που γινόταν μα δεν μπορούσε να μην θαυμάσει την ικανότητα της κατά τα άλλα μισητής της πεθεράς να δημιουργεί με άνεση που θα ζήλευε κάθε χάκερ ψεύτικα προφίλ στο πιτς φυτίλι! Απορημένη πως κοτζάμ ιδρυτής του φέις μπουκ, ο Ζούκερμαν,δεν την είχε πιάσει στις τσιμπίδες του, αποφάσισε να μάθει τα κολπάκια που χρησιμοποιούσε για να δημιουργεί δεκάδες προφίλ και κυρίως πού έβρισκε αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες προφίλ! Δεν θα την ενοχλούσε καθόλου να υπήρχαν πολλά ψεύτικα προφίλ που θα της εξασφάλιζαν νέους θαυμαστές,έτσι κι αλλιώς συμβατικά ζούσε με τον βαρετό σύζυγό της. 

Παραμερίζοντας λοιπόν τα όλα καψόνια που είχαν κάνει ανά διαστήματα η μία στην άλλη κίνησε ύστερα από κάμποσες μέρες για τον οίκο ευγηρίας που έφερε το όνομα "Τελευταία στάση"! Ρυθμίζοντας το κινητό της στην εγγραφή ήχου ζήτησε να δει την πεθερούλα, όλα έπρεπε να καταγραφούν με λεπτομέρεια. Η κάπως χλιαρή αντιμετώπιση από την νοσοκόμα την εκνεύρισε πολύ,μα ποιά νόμιζε πως ήταν τέλος πάντων; Αφού κατάφερε επιτέλους να την πείσει την ακολούθησε στην πτέρυγα με τα επείγοντα περιστατικά. Δεν καταλάβαινε, γιατί επείγοντα παρακαλώ; Αυτή είχε πάει εκεί με σκοπό να αποσπάσει τα διαδικτυακά μυστικά της πεθερούλας και αν ήταν τυχερή και το πιν της πιστωτικής της,με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια! Η απογοήτευση ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό της….η πεθερά είχε πέσει ξανά μανά σε κώμα…

Έχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες και η πεθερά δεν λέει να «ξυπνήσει».Το προφίλ της Φανής παραβιάστηκε….. λεφτά δεν έχει…. ακούει όλο και πιο συχνά το παλιό σουξέ του Καρρά «Γύρισεεεε»….. νοερά το αφιερώνει στην πεθερά…..