"Πόσες θερμίδες έχει το αίμα;" το νέο βιβλίο της Αντιγόνης Πόμμερ

2022-02-21 21:52

Το "Πόσες θερμίδες έχει το αίμα;" αναρωτιέται ο Ερνέστο, ο νέος λογοτεχνικός ήρωας του έκτου μυθιστορήματος της συγγραφέως Αντιγόνης Πόμμερ. Το ομότιτλο βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "24 γράμματα" τον Φεβρουάριο και είναι μία παρωδία. Μέσα από την δράση του ήρωα, που είναι ένας νέος εύσωμος βρικόλακας, αγγίζονται πολλά θέματα, όπως είναι οι χειριστικοί γονείς, ο έρωτας, η διαφορετικότητα, η φιλία μα και ο ρόλος των προτύπων στη ζωή μας.

Πιο αναλυτικά, ο Ερνέστο λατρεύει την λογοτεχνία και όνειρο του είναι να ζήσει τον απόλυτο έρωτα, όπως οι ήρωες των αγαπημένων του βιβλίων. Ερωτεύεται την Σταυρούλα, μα η μητέρα του στέκεται εμπόδιο. Ο ευαίσθητος βρικόλακας θεωρεί πως αν αδυνατίσει θα μοιάσει στο πρότυπο του, τον Κρίστοφερ Λι και θα καταφέρει να κερδίσει την αγάπη της Σταυρούλας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι να μάθει τις θερμίδες του αίματος.

Η συγγραφέας Αντιγόνη Πόμμερ σπούδασε προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και δημοσιογραφία. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος, μεταφράστρια και προγραμματίστρια. Από το 2010, είναι καθηγήτρια λογοτεχνικής γραφής και παραμυθιού στη σχολή δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa". Ταυτόχρονα κάνει coaching νέων συγγραφέων και επιμελείται βιβλία. Γνωρίζει αγγλικά και πορτογαλικά. 

Το βιβλίο "Πόσες θερμιδες έχει το αίμα; " μπορείτε να το βρείτε εδώ.