Ραντεβού στα τυφλά

2023-08-30 20:38

 

Γράφει: Μαίρη Κάντα

 

Τελευταία, είναι πολύ της μόδας τα “blind date” ή «ραντεβού στα τυφλά». Αν τώρα στο μυαλό σας έρχεται η Γεωργία Βασιλειάδου ως προξενήτρα, δεν έχετε και άδικο. Από τη άλλη όμως ένα «ραντεβού στα τυφλά» έχει και την γοητεία του.

Αν είσαστε άνθρωποι οπλισμένοι με μεγάλες δόσεις χιούμορ και αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε σε οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει μπορείτε άνετα να δοκιμάσετε την τύχη σας με εκείνον που σας συστήνει η κολλητή, η μαμά ή το facebook.

Αν από την άλλη είσαστε αγχώδης άνθρωπος που δυσκολεύεστε να αποδεχτείτε μια πιθανή απογοήτευση ή και απόρριψη, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε το blind date για κάποιον άλλο. Πολλές γυναίκες φοβούνται ότι είναι πολύ πιθανόν να συμβούν τα χειρότερα κατά την διάρκεια ενός πρώτου ραντεβού στα τυφλά. . Άλλες πάνε το σενάριο ακόμα πιο μακριά και φαντάζονται ότι ο καλός συνάδελφος της κολλητής, είναι κατά βάθος ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι και το πρωί θα τις βρει πρωτοσέλιδο στο αστυνομικό ρεπορτάζ.

Για να είναι ακίνδυνο το πρώτο ραντεβού στα τυφλά θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα σημεία. Καταρχάς, φροντίστε το ραντεβού με τον άγνωστο να μη είναι κυριολεκτικά «τυφλό». Ανταλλάξτε τηλέφωνα και email και κάντε μία μικρή έρευνα στο google και στο facebook ψάχνοντας διάφορα στοιχεία που μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες για τον χαρακτήρα, τα ενδιαφέροντα, την δουλειά του κτλ. Αν το ραντεβού το έχει κανονίσει κάποιος κοινός γνωστός σας, φροντίστε να μάθετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε απ αυτόν.

Ακόμα, φροντίστε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά αρκετές φορές πριν το ραντεβού σας και να συζητήσετε όσο γίνεται περισσότερο από το τηλέφωνο. Αν σας φαίνεται ο τρόπος ομιλίας του «κάπως» τότε καλύτερα να αναβάλλετε το ραντεβού για αργότερα ή να το ακυρώσετε οριστικά.

Τόπος συνάντησης ενός blind date; Δημόσιο μέρος και μόνο. Μη δεχτείτε και μη προτείνετε ραντεβού στα τυφλά στο σπίτι σας ή στο σπίτι του όσα καλά σημάδια και αν έχετε. Ένα δημοφιλές πολυσύχναστο εστιατόριο ή μπαράκι, είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση. Καλό θα είναι να έχετε επισκεφθεί και στο παρελθόν το συγκεκριμένο μέρος, να αισθάνεστε άνετα και να ταιριάζει στον χαρακτήρα και το στιλ σας, για να δώσετε και το στίγμα σας με αυτόν τον τρόπο.

Η ώρα της συνάντησης έχει φτάσει. Οι περισσότερες ξέρουν μέσα σε 5 λεπτά αν ο άντρας που κάθεται απέναντί τους έχει εκείνο το «κάτι». Ωστόσο μην απογοητευτείτε αν αυτά τα 5 λεπτά περάσουν κι εσείς δεν έχετε πάρει ακόμα τα μηνύματα που αναζητάτε, για να αποφασίσετε αν το ραντεβού στα τυφλά είναι επιτυχία ή ναυάγιο. Σκεφτείτε ότι και για εκείνον τα πράγματα είναι εξίσου άβολα, δώστε λίγο χρόνο και στους δυο σας να ξεπεράσετε το άγχος και τα συναισθήματα που σας κάνουν να αισθάνεστε περίεργα.

Προσπαθήστε να φερθείτε επιστρατεύοντας τους καλύτερους τρόπους σας και να ξεκινήσετε μια ευχάριστη και άνετη συζήτηση. Ερωτήσεις για τις περασμένες ή επερχόμενες διακοπές, για τον τρόπο γνωριμίας του με τον κοινό σας γνωστό κτλ θα κάνουν και τους δυο σας  να αισθανθείτε πιο άνετα. Αδιάκριτες ερωτήσεις ή ερωτήσεις πολιτικού περιεχομένου μπορεί να φέρουν και τους δυο σας σε δύσκολη θέση και να χαλάσουν το κλίμα πριν καν προλάβει να φτιάξει.

Πού είναι η έξοδος κινδύνου; Το σωστό και το πρέπον είναι να μείνεις στο ραντεβού ακόμα κι αν δεν προέκυψε εκείνο το μαγικό «κλικ».  Αν το παλικάρι είναι πολύ καλό αλλά δεν…  κάντε υπομονή, φάτε το φαγάκι σας, πιείτε το κρασάκι σας και αποχαιρετήστε τον με ευγένεια και χωρίς να του δίνετε υποσχέσεις για επόμενη συνάντηση.Αν η συμπεριφορά του και οι τρόποι τους σας φέρνουν σε δύσκολη θέση και σας κάνουν να αισθάνεστε ντροπή ή φόβο μην διστάσετε να σηκωθείτε, να πληρώσετε το μερίδιο σας από τον λογαριασμό και να φύγετε σαν κυρία.