Σαν ρούχο παλιό

2021-04-19 01:49

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Σαν ρούχο παλιό με τρόπο βασανιστικά αργό με “ψαλίδισες”. Κομμάτιασες την ευαίσθητη ψυχή μου με κινήσεις μελετημένες, τις οποίες εδώ και καιρό στο μυαλό σου έτοιμες προς εκτέλεση είχες. Το έκανες σε μένα που το μόνο μέλημά μου ήταν να γιάνω την ψυχή σου, την τραυματισμένη όπως μου την χαρακτήριζες με παράπονο πολλές βραδιές, τότε που η αγκαλιά μου λειτουργούσε θεραπευτικά σαν βάλσαμο πάνω σε κακοφορμισμένη πληγή.

Σαν ρούχο παλιό με έκρυψες στο πιο βαθύ συρτάρι της καρδιάς σου. Κάποτε με κοιτούσες με θαυμασμό και περίσσεια λατρεία, κάποτε συμπλήρωνα την θαμπή σου εικόνα σαν λαμπερό στολίδι. Ιδιαίτερη αισθανόμουν δίπλα σου, μοναδική και σπάνια. Υπήρξαν και φορές που αυτή η αέναη “επίδειξή” μου στους άλλους σαν να ήμουν τρόπαιό σου με κούραζε, ωστόσο ομολογώ πως κολακευόμουν.

Σαν ρούχο παλιό δεν δίστασες να με τσαλακώσεις βίαια, άνανδρα. Κι εγώ μόλις γονυπετής μια συγχώρεσή μου αναζητούσες, απλόχερα στην έδινα δίχως δεύτερη σκέψη. Κι εσύ, τι έκανες εσύ; Με ψεύτικες υποσχέσεις συνέχιζες τα ίδια. Σαν ρούχο παλιό δεν σε ενδιέφερε αν με είχες “βρομίσει”. Παντού διέδιδες για μένα ακατανόμαστα πράγματα με απώτερο σκοπό να καλύψεις δικά σου λάθη. Τα αντιμετώπιζα με στωικότητα, δεν ήθελα να πέσω στο επίπεδό σου μα εσύ εκμεταλλευόσουν την ανοχή μου, έπαιζες με την αντοχή μου.

Σαν ρούχο παλιό με ευχαρίστηση ανάμικτη με ανακούφιση με πέταξες μια μέρα λες και ήμουν πλέον βάρος,λες και ήμουν πλέον άχρηστη. Το παραμύθι μας τελείωσε μου είχες πει με ύφος, αλλά για ποιό παραμύθι μιλούσες, εγώ έναν εφιάλτη βίωνα τον τελευταίο καιρό!

Βασανίστηκα, έκλαψα, λυπήθηκα, χάθηκα μα εν τέλει με βρήκα ξανά! Ένας καλός λόγος μιας επιστήθιας φίλης, ένα χάδι της μητέρας, ένα χαμόγελο του πεντάχρονου γιου της γειτόνισσας, ένα λουλούδι από κάποιον άγνωστο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου, μια βόλτα στην αλάνα που έπαιζα μικρή, ένα τραγούδι με νόημα στο ραδιόφωνο, ένας λεκές από παγωτό σοκολάτα πάνω στο σατέν μπλουζάκι μου ήταν αρκετά για να καταλάβω πως δεν θα γινόμουν ποτέ ξανά το παλιό ρούχο κανενός