Σε λίστα αναμονής

2023-08-30 20:13

 

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Σε λίστα αναμονής ζούσα τόσον καιρό στο πλάι σου, συνειδητά ή μη δεν ξέρω να σου απαντήσω. Τα συναισθήματά μου εμπόρευμα θαρρείς κακής ποιότητας ήταν που επιδεικτικά τα αγνοούσες τοποθετώντας τα όσο πιο πίσω γινόταν, αθέατα να μοιάζουν, σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Χαρά και λύπη δεν την ξεχώριζες κι όταν το έκανες τα παραμέριζες και τα δυό κλείνοντάς τους “ραντεβού” για αργότερα σαν πολυάσχολος ιατρός κλινικής!
Σε λίστα αναμονής αισθάνθηκα πολλές φορές πως τοποθέτησες τον ίδιο τον εγκέφαλό μου, μα για πόσο ανόητη με περνούσες πια; Σοβαρά τώρα, υπέθετες πως δεν λειτουργούσε το μυαλό μου, πως δεν είχε αντίληψη των καταστάσεων και γεγονότων; Αναστολές δεν είχες καθόλου κι αν υπήρξαν ποτέ μάλλον της παραμέρισες κι εκείνες στην περίφημη λίστα αναμονής σου. Κρυμμένα μυστικά που δεν κατάφερες να θάψεις πολύ βαθιά ξεπετάγονταν σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας μπροστά μου. Είχες στρέψει το ερωτικό σου ενδιαφέρον αλλού απαιτώντας από μένα να παριστάνω την κακή απομίμηση της πιστής Πηνελόπης! Κι όταν εγώ ζητούσα “ακρόαση”, ζητούσα λίγα λεπτά για να το λύσουμε το θέμα, μου έλεγες ”περίμενε,αργότερα” λες και ήμουν κακοπληρωτής πελάτης που δεν τον εξυπηρετούσαν αμέσως βάζοντάς τον σε λίστα αναμονής!
Σε λίστα αναμονής περίμενα μια παρηγορητική σου κουβέντα όταν ρίχτηκα θέλοντας και μη στα δύσκολα της ζωής.’ Ημουν πελαγωμένη, δεν ήξερα ποια τακτική να εφαρμόσω για να ξεφύγω από κακοτοπιές και λάθη που ίσως και να μου στοίχιζαν αργότερα. Κι εσύ για πολλοστή φορά το πούρο σου συνέχιζες αδιάφορα να καπνίζεις, ανασηκώνοντας τους ώμους σου βαριεστημένα. Όχι δεν μου αρνήθηκες ποτέ βοήθεια, απλά δεν μου την έδωσες και ποτέ, αφού ακόμη την περιμένω ούσα τόσον καιρό στην λίστα αναμονής σου.
Σε λίστα αναμονής αποφάσισα να μην μπω ξανά για τίποτα και για κανέναν! Φαντάζει κομματάκι ηρωικό από πλευράς μου αν αναλογιστεί κανείς το άτολμο και παθητικό που με χαρακτηρίζει. Μπορεί με τον λόγο να μην τα πάω πολύ καλά και να με τρομάζει το τετ α τετ με τον λεκτικό μου “αντίπαλο” μα θα φρεσκάρω λίγο τις σημειώσεις που κρατούσα ως έφηβη στο ημερολόγιο που έκρυβα κάτω από το κρεβάτι μου, εκεί που φανταζόμουν πως σαν άλλος υπερήρωας θα τα έβαζα με οποιονδήποτε με πείραζε ή με στεναχωρούσε. Ναι θα διώξω κάθε ίχνος φοβίας και ανασταλτικού παράγοντα από πάνω μου και θα με βγάλω οριστικά από την λίστα αναμονής σου!