Σιγά μην σας φοβηθούμε εμείς τα κουνούπια!

2019-06-23 22:37

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Κάθε καλοκαίρι το ίδιο σκηνικό: Η σαγιονάρα να αφήνει το αποτύπωμά της στον πρόσφατα βαμμένο τοίχο, το εντομοαπωθητικό να κάνει υπερωρίες κι εσείς να βρίζετε θεούς και δαίμονες επειδή έχετε φαγούρα στο δέρμα λόγω των τσιμπημάτων μας. Νιώθετε άμοιροι ευθυνών λες και είστε από άλλο επεισόδιο!Πόσο μα πόσο γελοίοι μπορείτε να γίνετε δίποδα πλάσματα! Μήπως φταίτε μόνοι σας, μήπως δεν προστατεύεστε όσο θα’πρεπε; Εμείς την δουλειά μας κάνουμε εξάλλου, εσείς έχετε το θέμα άρα εσείς οφείλετε να είστε πιο έξυπνοι και επινοητικοί αν θέλετε να τα βγάλετε πέρα μαζί μας! Αλλά ας το δούμε λιγάκι ρεαλιστικά...

Αρχικά να επισημάνω πως ως κουνούπι γελάω απίστευτα με την κενότητα του εγκεφάλου σας. Ειλικρινά τώρα πιστεύετε ότι τόσα χρόνια δεν έχουμε πλέον “εκπαιδευτεί”, δεν έχουμε προσαρμόσει την δράση μας με βάση τα νέα δεδομένα; Έχουμε μάθει πλέον τα κόλπα σας τα φθηνά, ταμπλέτες και υγρά ούτε που μας αγγίζουν! Σύμφωνοι μια ζάλη, την λες και σκοτοδίνη, την έχουμε με το που το απαίσιο άρωμά τους ερεθίζει την μίνι προβοσκίδα μας but that’s it guys τίποτα παραπάνω! Και το τσίμπημά μας θα το κάνουμε και την σβούρα μας κοντά στο τύμπανό σας θα την ρίξουμε. Πλανάστε πλάνην οικτρά αν νομίζετε πως φοβόμαστε τις σαχλαμάρες που βάζετε στην πρίζα! 

Εμ κι εκείνα τα οικτρά τσιρότα και σπρέι τα οποία τάχα αποτρέπουν την επαφή μαζί σας, πόσο γελάμε να ξέρατε, πόσο! Εντάξει δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για τα γούστα μας αλλά δεν καταφέρνουν να μας κάμψουν. Το μόνο που κάνετε είναι να βρομοκοπάτε λες και πέσατε μέσα σε δεξαμενή με χημικά. Άσε που τα χρυσοπληρώνετε και αποτέλεσμα δεν βλέπετε ποτέ δεν το γλιτώνετε το τσίμπημα ποτέ! 

Εκεί που πέφτει όμως χοντρό “τρολάρισμα” είναι όταν γίνεται η χαρακτηριστική κίνηση με την σαγιονάρα που καταλήγει συνήθως με τα ίχνη του πλαστικού καλοκαιρινού υποδήματός σας πάνω στον τοίχο. Πού πάτε μωρέ ξυπόλητοι στ’αγκάθια; Και άντε να ξεπαστρέψετε ένα ή δύο από μας τα υπόλοιπα κουνούπια τι νομίζετε ότι κάνουμε, καθόμαστε και απλά παρακολουθούμε τους δολοφόνους μας; Μόλις λοιπόν το ρίχνετε ξανά στον ύπνο ορμάνε επάνω σας με λύσσα την εκδίκηση ποτέ δεν πρέπει κανείς να την υποτιμά! Τώρα τελευταία έχω μάθει ότι παζαρεύετε με πλανόδιους κάτι φονικές ρακέτες με τις οποίες προσπαθείτε να μας κάψετε ζωντανές, δεν έχουμε προλάβει ακόμη να το μελετήσουμε επαρκώς μα που θα πάει δεν θα μας ξεφύγει! 

Θα ήθελα κλείνοντας να επισημάνω το ακόλουθο: Από μας δεν την γλιτώνετε αφού διαρκώς δημιουργούμε νέα “μοντέλα” πιο ανθεκτικά (βλέπε κουνούπι τίγρης). Από σας εξαρτάται πως θα βρείτε τον σωστό τρόπο αποφυγής μας. Μια καλή ιδέα για τις κυρίες θα ήταν η μπούρκα στην παραλία αντί του μικροσκοπικού μπικίνι που έτσι κι αλλιώς αναδεικνύει την κυτταρίτιδα σας, όσο για τους άνδρες ας φορέσουν μακρύ παντελόνι αρκετά μπερδεύουμε τα φτερά μας μέσα στους…θάμνους τριχών των ποδιών τους όταν φοράνε σορτς!