Στοματική υγιεινή: Τα μύρτιλλα κάνουν καλό

2019-01-11 10:24

Τα μούρα, σύμφωνα με το Κέντρο Στοματικής Υγιεινής μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της φθοράς των δοντιών περιορίζοντας τη δραστηριότητα των βακτηρίων στο στόμα. Είναι πλούσια πηγή της πολυφαινόλης, που είναι αντιοξειδωτικό και ειναι προστάτης ενάντια στα χημικά του σώματος.

Έτσι ο  διευθυντής του Κέντρου Στουματικής Υγιεινής, Νάιτζελ Κάρτερ, προτείνει να μπουν στα οδοντικά προιόντα τα σκούρα μούρα, καθώς όπως δήλωσε οι πολυφαινόλες μένουν στο σάλιο μας και βοηθούν το στόμα ακόμα και όταν τις έχουμε καταπιεί.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ εξέτασαν κομμάτια από βατόμουρα, μύρτιλλα κια φράουλες στα στοματικά βακτήρια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του περιοδικού "Στοματικές Επιστήμες" βρήκαν εντυπωσιακές μειώσεις με τα μύρτιλλα και τα βατόμουρα.

Μπορούμε λοιπόν να καταναλώσουμε μία χούφτα μύρτιλλα την ημέρα. Ιδανικά, μπορούμε να τα τρώμε στο πρωινό ή αμέσως μετά το δείπνο, γιατί τότε περιορίζεται η συχνότητα της στοματικής έκθεσης στα σάκχαρα και τα οξέα. Επιπλέον, τα μύρτιλλα περιέχουν αντιοξειδωτικά που συμβάλουν στην ενυδάτωση και αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών.