“Survivor”:Πόσο κακό μπορεί να κάνει ένα τηλεοπτικό προιόν;

2017-04-07 13:44

Γράφει: Μαίρη Κάντα

Βράδυ Πέμπτης ανοίγω την τηλεόραση για να παρακολουθήσω ένα ακόμα επεισόδιο του “Survivor”. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που με χαλαρώνει μετά από μία κουραστική μέρα. Ανοίγω και το laptop για να ενημερωθώ για την επικαιρότητα. Τίτλοι με κεφαλαία γράμματα “Πόσο κακό κάνει το Survivor;”, “Τι λένε στη Βουλή για το παιχνίδι του ΣΚΑΙ”, σε διάφορα ενημερωτικά sites, με προβλημάτισαν. “Αυτό ήταν” σκέφτηκα, “θα πάω στη κόλαση,παρακολουθώντας το Survivor” και ευθύς άλλαξα κανάλι. Έβαλα το κανάλι της Βουλής.Τουλάχιστον με αυτό το κανάλι, δεν κινδυνεύω... Σωστά;

Είναι δυνατόν, αγαπητοί αναγνώστες, ένα τηλεπαιχνίδι να προκαλέσει τόσο χαμό στην ελληνική κοινωνία; Να τεθεί ακόμα και ως θέμα στην ελληνική Βουλή; Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολοπουλος, χαρακτηρίζει “απάνθρωπες και ακραίες τις συνθήκες διαβίωσης στο τηλεπαιχνίδι” και ζητά να παρέμβει το ΕΣΡ για να αλλάξει η ώρα προβολής της εκπομπής και να προστατευτούν τα παιδιά.

Μάλιστα, τα παιδιά θα προστατευτούν από το κράτος, αν αλλάξει ώρα προβολής ένα τηλεοπτικό προιόν. Γιατί μόνο από αυτό κινδυνεύουν τα παιδιά. Δεν κινδυνεύουν από την φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση, αλλά από το Survivor που παρακολουθούν δύο ώρες την ημέρα. Μόνο το “Survivor” πρέπει να αλλάξει ώρα προβολής και να θεωρηθεί “ακατάλληλο” και όχι οι ειδήσεις των 20:00 που είναι γεμάτες από βίαιες εικόνες.

Και οι αγαπημένοι μας βουλευτές, αφού έλυσαν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, την οικονομική κρίση, την αύξηση τιμών σε πολλά είδη πρώτης ανάγκης και την ξενιτιά των νέων στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον, αποφάσισαν να λύσουν και ένα ακόμα πολύ σοβαρό θέμα της Ελλάδος; το “Survivor”. Μα είδατε πόσο καλοί είναι οι βουλευτές μας; Και εμείς τόσα χρόνια τους κατηγορούσαμε τόσο άδικα.... Είμαστε όμως και εμείς... Όλο παραπονιόμαστε για την Βουλή, αν και αυτοί κάνουν τόσα για εμάς....

Ας αλλάξει λοιπον, ώρα προβολής το “Survivor”. Θα ηρεμήσουν οι βουλευτές μας και όλοι μας θα επιστρέψουμε πάλι στους ρυθμούς της καθημερινότητας: Στη αναζήτηση νέας εργασίας, μοιράζοντας δεκάδες βιογραφικά, στέλνοντας τα παιδιά μας στο εξωτερικό για δουλειά. Αλλά όλοι θα είμαστε χαρούμενοι. Το πιο σημαντικό πρόβλημα του “Survivor” θα έχει επιλυθεί.