To λούτρινο αρκουδάκι που το έσκασε από το παράθυρο

2021-01-04 21:50

Γράφει: Χριστίνα Καρρά (συγγραφέας)

Δύο μήνες τώρα το λούτρινο αρκουδάκι κρατούσε συντροφιά στην τρίχρονη Έλσα. Στην αρχή το είχε υποδεχτεί πολύ άσχημα. Καθώς δεν μπορούσε ακόμη να μιλήσει πολύ καλά ώστε να την καταλαβαίνουν πάντα οι άλλοι το πετούσε απλώς πάνω σε τοίχους, γωνίες και αντικείμενα. Κανείς μέσα στο σπίτι δεν σκέφτηκε πως ένα υφασμάτινο κουκλάκι όμοιο με αρκούδα θα μπορούσε να πάθει κάτι.

Το λούτρινο αρκουδάκι κάποια στιγμή δεν μπόρεσε να αντέξει αυτή την αδικία. Έτσι, κάποια χαράματα με την βοήθεια ενός δυνατού ανέμου που άνοιξε βιαστικά τα δυό παραθυρόφυλλα του δωματίου της Έλσας κατάφερε να πετάξει προς τα έξω. 

Ο άνεμος που πλέον δεν του χαλούσε χατίρι το ταξίδεψε απ'άκρη σ'άκρη. Το αρκουδάκι αναζητούσε κάποιο χαμόγελο, κάτι που να το κάνει να αισθανθεί μια ζεστασιά στην πληγωμένη του καρδούλα. Μα δυστυχώς κανείς δεν ήθελε να του δώσει την παραμικρή σημασία, άνθρωποι βιαστικοί με πρόσωπα θυμωμένα και προβληματισμένα απλά το προσπερνούσαν. 

Κάποια στιγμή ο ήλιος ζήτησε από τον άνεμο να πάει για ύπνο, αρκετά είχε φυσήξει, τώρα είχε έρθει η δική του σειρά. Το αρκουδάκι βρήκε λοιπόν μια ακρούλα σε ένα μοναχικό παγκάκι.

 "Ε ψιτ λούτρινο! Κανονικά δεν πιάνω κουβεντούλα με τον οποιονδήποτε μα θέλω να σε ρωτήσω κάτι!" έκανε το παγκάκι.

 Το αρκουδάκι τα έχασε μα χάρηκε ταυτόχρονα πολύ. Επιτέλους κάποιος του έδινε σημασία. "Πες μου τι θες να μάθεις λοιπόν παγκάκι".

 "Να δεν πιστεύω να μπλέξω πουθενά που θα σου μαρτυρήσω το παρακάτω, μα το ξύλινο στοματάκι μου δεν αντέχει να κουβαλάει τέτοιο μυστικό!Μήπως ανήκες σε κάποιο κοριτσάκι που το λένε Έλσα;" 

"Ναι μα...μα δεν καταλαβαίνω,πρέπει να μου εξηγήσεις φίλε μου!" 

"Σε ψάχνει μέρες μαζί με την μαμά του, την άκουσα που έκλαιγε όταν έκατσε για λίγο επάνω μου. Από όσο κατάλαβα πιστεύει ότι έφυγες επειδή δεν σου είπε ποτέ πως σε αγαπάει, θέλει να την συγχωρέσεις". 

Το λούτρινο αρκουδάκι έκανε νόημα στον άνεμο που δεν είχε υπακούσει ακόμη στον ήλιο και δεν κοιμόταν. Το αρκουδάκι μπήκε το βράδυ από το παράθυρο στο κρεβατάκι της μικρής. Από τότε έχουν περάσει χρόνια μα η Έλσα που σήμερα είναι νηπιαγωγός έχει το αρκουδάκι ακόμη κοντά στο κρεβάτι της