Το Success Story μίας Loser

2023-03-07 15:26

Η συγγραφέας και καθηγήτρια λογοτεχνικής γραφής Αντιγόνη Πόμμερ, ( Βραβείο Ελλήνων λογοτεχνών 2022 ) , η ηθοποιός & συγγραφέας Βίλη Σωτηροπούλου ( Βραβείο Eurodram 2018 ) συμπράττουν στα κείμενα αυτής της παράστασης που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι. Η σπονδυλωτή παράσταση αποτελείται από περιπέτειες της ‘’ΓΥΝΑΙΚΑΣ LOSER’’ της Σωτηροπούλου (Εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ, 2000) και από την φρέσκια ‘’sweet sixty’’ της Πόμμερ.

Οι ηρωίδες του έργου μοιράζονται με το κοινό τις ιστορίες τους, διατρέχοντας αρκετές δεκαετίες και πολλά θέματα. Ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η καριέρα, το μεγάλωμα, αλλά και η μοναξιά, η βία, η κακοποίηση, η ανεργία, οι υπαρξιακές αγωνίες.

Οι ιστορίες των γυναικών, κατά σειρά εμφάνισης.

‘’ΟΜΟΡΦΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ’’... H Γεωργία νοσηλεύεται, μιλάει στη συγγραφέα φίλη για τη ζωή της, κρατώντας τα τριαντάφυλλα που της έφερε. Μια ζωή γεμάτη αγκάθια ξετυλίγεται κι η Γεωργία άφοβα, άμεσα κι ευθύβολα τα βγάζει ένα ένα. Τρυφερότητα, χιούμορ, πίκρα, θυμός κι ελπίδα, εναλλάσσονται μέσα από μνήμες και καταγγελίες.

‘’ΑΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΩ’’… Η ιστορία της της '' φιλελεύθερης’’ φίλης μας που ‘’ανακεφαλαιώνει’’ στον ψυχαναλυτή της τα πώς και τα γιατί της σχέσης, οδεύοντας προς το μοναστήρι. Επειδή όμως ‘’το ‘χει και τ ατίθασο μέσα της’’, άγνωστο που θα την βγάλει ο δρόμος. Ο σαρκασμός και ο αυτοσαρκασμός πανταχού παρόντες στην παλιά γνωστή μας ΄΄καλόγρια’’.

‘’SWEET SIXTY’’… Η ιστορία της χήρας Μιμής που στα 60 της σταματάει να ονειρεύεται, μέσα απ’ τις σαπουνόπερες ζει την ανατροπή με εφηβικό πάθος και με ‘’καυτή αναστάτωση στο στήθος’’. Το πάθος όμως ακολουθούν εφιάλτες γιατί.., ‘’υπάρχουν περιθώρια για όνειρα;’’. Απ τα sweet sixteen στα sweet sixty, μια ανάσα δρόμος, ένα ταξίδι μακρινό, με χιούμορ, αγωνίες, συγκίνηση και χαμόγελο.

Τα μικρά στιγμιότυπα, τα Παρισάκια ή αλλιώς ‘’χτύπησα ένα Παρισάκι’’ παρεμβάλλονται ανάμεσα στις ιστορίες. Κοινός παρανομαστής των κειμένων όπως και της παράστασης είναι οι σχέσεις των γυναικών με τους άνδρες αλλά και οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που επιδρούν καταλυτικά στις ζωές τους.

Συντελεστές της παράστασης

Συγγφραφείς: Αντιγόνη Πόμμερ, Βίλη Σωτηροπούλου

Σκηνοθεσία, Δραματουργία: Βίλη Σωτηροπούλου

Ηθοποιοί: Xαρά Κονταξάκη, Άννα Μακρή, Βιργινία Μιχαήλ, Βίλη Σωτηροπούλου

Σκηνικά - Κοστούμια : Xαρά Κονταξάκη

Μουσική: Χρήστος Θηβαίος (πρωτότυπη μουσική Γυναίκας Loser)

Eπιλογή ήχων: Δημήτρης Λαλούμης

Οργάνωση Παραγωγής: Θεατρική Ομάδα Μπουφόνοι

Graphic Designers Σκηνικού: Ιωάννα Παππά, Μαριάνθη Παπαδοπούλου

Διάρκεια Παράστασης: 100’ με το διάλειμμα.

Παραστάσεις : Σε συνεργασία με τον ΘΟΠΑΑ Δήμου Αλίμου προς τιμήν της Ημέρας της Γυναίκας στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ στον ΑΛΙΜΟ 11/3/2023 8 μ.μ ( ελεύθερη είσοδος)

ΘΕΑΤΡΟ της ΗΜΕΡΑΣ: Παρασκευή 17 και 19 Μαρτίου και Κυριακές 24 και 26 Μαρτίου στις 9 μ.μ.

Εισιτήριο 12 ευρώ κανονικό , 8 ευρώ φοιτητικό , 5 ευρώ ατέλεια με viva.gr