Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

2016-08-29 12:07

Επιμέλεια: Μαίρη Κάντα

 

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θεωρείται από τους κορυφαίους κωμικούς ηθοποιούς των τελευταίων δέκα χρόνων. Γεννήθηκε το 1970 και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθήνων το 1992.

Έχει κερδίσει το Βραβείο Νέου Δημιουργού της Ένωσης Θεατρικών Κριτικών για την παράσταση “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη που ανέβηκε από το ΚΘΒΕ το 2003, το Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία “Πέντε Λεπτά Ακόμα” το 2006 καθώς και το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική προσαρμογή του μυθιστορήματος “Το Δέκα” του Μ.Καραγάτση.

Στο κινηματογράφο έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες “Ε-Mail” , “Ρ20”, “Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο”, “Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος”, “Πέντε λεπτά ακόμα”, “Bank Bang” και “Πεθαίνω για σένα. Eπίσης έχει κάνει μεταγλώτιση στις ταινίες κινούμενων σχεδίων “Garfield”, “Racing Stripes” και “Ratatouille”.

Για την τηλεόραση, έχει δηλώσει: “Θέλω να της λείπω και να μου λείπει, αλλά όταν βρισκόμαστε μαζί, να ΄ναι κάθε φορά σαν κεραυνοβόλος έρωτας.” Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 1992 στους “Δέκα μικρούς Μήτσους” στο Mega. Ακολούθησαν οι σειρές “Εγκλήματα”, “Σκυλίσια ζωή”,“Είσαι το ταίρι μου”, “Μπαμπαλού”, “Το Δέκα”. Ακόμα έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές “Κόκκινος κύκλος”, “Επτά θανάσιμες πεθερές”, “10η εντολή”, “Εντιμότατοι κερατάδες”, “Safe sex” “Εργαζόμενη γυναίκα” και “ Με λένε Βαγγέλη”.

Στην 18χρονη πορεία του στο θέατρο, έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις, “Καμπαρέ Στόρι”, “Ο Μορμόλης”, “Χασάπη Γράμματα”, “Οι Υπηρέτριες”, “Όλιβερ Τουίστ”, “Λοκαντιέρα”, “Μία Ιστορία με Ιστορίες”, “Σάλτο Μορτάλε”, “Μαγειρεύοντας με τον Έλβις”, Μαμά μη τρέχεις”, “Βάκχες”, “Βασιλιάς Ληρ”, “Θεσμοφοριάζουσες”, “Νύχτα Ραδιο-φόνων”, “Λυσιστράτη” κ.α.

Τέλος, το φετινό καλοκαίρι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα πρωταγωνιστώντας στη κωμωδία του Εντμόν Ροστάν, «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.